Publicerad: 8 augusti 2019

Säsongens första match – då låg Frölundas nyförvärv bakom att man slog HV71 efter förlängning.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Under torsdagskvällen var det dags för säsongens första match för regerande mästarna Frölunda som tog emot HV71 i Kungsbacka Ishall inför 2250 åskådare.

Det var gästande HV71 som inledde bäst och skapade de hetaste chanserna. Backen Christoffer Persson var nära att ge sitt lag ledningen efter drygt fyra minuter, men den nye Frölundamålvakten Niklas Rubin kom ut och gjorde sig stor.

Därefter åt sig Frölunda in i matchen allt mer och mer och efter drygt tio minuter spelade Max Friberg fram Joel Mustonen till ett friläge, men forwarden fick inte rätt på avslutet.

Med fyra minuter kvar av perioden skapade först nye HV-forwarden Juuso Ikonen ett gyllene läge, när han trampade runt på högerkanten och hittade in till Anthony Camara i slottet som avlossade ett skott, men Niklas Rubin stod för en jätteräddning. I anfallet efter var det i stället Frölunda som hade chansen att ta ledningen, men Joel Lundqvist prickade virket. 0–0 på tavlan efter 20 spelade minuter.

Redan efter en minut in i den andra perioden kom HV71:s nye back Emil Johansson fri med Niklas Rubin, men avslutet var inte av sorten bättre. Fyra minuter senare hade Frölundas Sebastian Stålberg ett skott i ribban.

Efter mängder av chanser åt bägge håll skulle det första målet till slut komma. Drygt sju minuter in i den andra perioden snodde centern Jacob Peterson åt sig pucken i offensiv zon och knäppte iväg ett handledsskott, som letade sig upp i nätmaskorna bakom Jonas Gunnarsson och 1–0 Frölunda var ett faktum.

Målet fick HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh att timeout och det gav effekt. Drygt fem minuter senare hade man kvitterat. Backen Jesper Williamsson fick pucken på vänsterkanten och satte dit ett handledsskott stenhårt i det bortre hörnet bakom Niklas Rubin.

Efter kvitteringen fick gästerna ny energi och med drygt tre minuter kvar av mittenakten gav den nye HV-backen Johannes Kinnvall gästerna ledningen, sedan han gjort bort sin back och lyft upp pucken i nättaket, efter fint förarbete av ett annat nyförvärv, Anthony Camara.

HV71 skulle ha ledningen inför den tredje perioden men Frölunda visade bestämt att matchutgången inte skulle sluta i favör till gästerna.

Nyförvärvet Johan Sundström kvitterade redan fem minuter in i tredje perioden efter att Sebastian Stålberg elegant hittat sin kedjekamrat med en passning bakom ryggen. Utjämnat och efter det skulle Frölunda ta över ännu mer.

Nygamle spelaren Nicklas Lasu kunde med sju minuter kvar av matchen peta in en retur framför Jonas Gunnarsson och hemmalaget hade vänt.

HV71 kvitterade sedan med två minuter kvar efter att Filip Sandberg även han utnyttjat området framför mål. 3–3 efter 60 spelade minuter och det skulle bli förlängning i Kungsbacka.

Där var det Frölunda som utnyttjade ett misstag av Eric Martinsson som tappade pucken i offensiv zon. Theodor Lennström hade sedan fri gata fram mot HV-målet där backen var klinisk när han effektivt fintade bort gästernas målvakt.

4–3 till Frölunda som därmed vann första drabbningen för säsongen mellan de båda lagen.

Frölunda – HV71 4-3 (0-0, 1-2, 2-1, 1-0)
1–0 (26.44) Jacob Peterson (utan assist)
1–1 (31:22) Jesper Williamsson (Christoffer Törngren, Johan Johnsson)
1–2 (36:37) Johannes Kinnvall (Anthony Camara, Juuso Ikonen)
2–2 (44:54) Johan Sundström (Sebastian Stålberg, Mats Rosseli Olsen)
3–2 (53:14) Nicklas Lasu (Simon Hjalmarsson, Jacob Moverare)
3–3 (58:05) Filip Sandberg (Eric Martinsson, Nils Andersson)
4–3 (60:38) Theodor Lennström (utan assist)